Hoe word je een dunner?

september 28, 2021 0 Door editor

Loopbaancoach Rotterdam

Voorkom minder blunders door goede gewoonten te hanteren.

Loopbaancoach adviseert zijn cliënten hoe ze blunders kunnen voorkomen en in coaching gebruiken we de theorie van gewoontevorming. Om meer goede gewoontes te vormen, heb je een denker en een doener nodig. Zonder een doener, kun je geen nieuwe gewoonte vormen. Om een doener te worden van mijn advies, heb je een denker nodig. Het vormen van een betere gewoonte vereist een denker. Je hebt een doener nodig die je traint in hoe je de nieuwe dingen moet doen die de nieuwe gewoonte nodig heeft om een gewoonte te worden voordat hij zich vormt tot een permanente toestand in je geest.

Hoe meer de nieuwe gewoonten een permanente toestand worden in je geest, hoe meer je vermogen om gewoonten te vormen zal toenemen. De gewoonte die je hebt gevormd zal permanent worden. Het is de geest van je doener om je doel te bereiken die ervoor kan zorgen dat je gewone geest je grote dromen bedenkt om je bewustzijn binnen te dringen. Het vormen van gewoonten kan je leiden tot het bereiken van vele grote en verbazingwekkende doelen.

Om uw nieuwe gewoonte en dus uw nieuwe geweldige gewoonte te vormen, volgt u de onderstaande stappen: 1. Bedenk wat je voor jezelf een nieuwe gewoonte wilt maken o oude gewoontes opnieuw uitvinden: Sluit je ogen en denk na over welke gewoontes je wilt creëren. Vraag jezelf af: Wat ga ik verbeteren? Natuurlijk kun je jezelf ook afvragen ‘welke gewoonten heb ik gisteren gevormd en overwonnen’, d.w.z. welke gewoonten kwamen voort uit een inspirerende gedachte om te volbrengen of te overwinnen. Stel jezelf dan twee vragen:

2. Denk aan nieuwe gewoonten: Houd een pen in de hand. Denk na over de nieuwe gewoonten die je wilt vormen of die je over een paar jaar in je leven wilt integreren. Evalueer uw leven; bent u het beste dat u kunt zijn? Neem dan twee pennen en schrijf alle nieuwe gewoonten op die je nu in je leven wilt creëren.

3. Kijk naar de pen die je net gemaakt hebt en zeg: Een van de dingen die me het meest schokten, was dat mijn kinderen altijd de draak wilden steken met wat je zei, omdat ze zo gemakkelijk slechte grappen konden verzinnen. Dit jaar wil ik dat je me betere en capabelere dingen laat zien, zodat ik ze kan gebruiken in mijn dagelijkse routine!’ Elke keer dat je aan jezelf denkt, herhaal je de positieve gewoonte ‘Wat ik vandaag kan doen, zo kan ik me goed voelen over mezelf’ als een opbeurend opvoedings- en instructiefilter voor alles wat je verbaal hoort van anderen om je heen.

4. Adem vrij en rustig: Sluit je ogen en denk opnieuw aan wat je wilt om een nieuwe gewoonte voor jezelf te creëren of oude gewoonten opnieuw uit te vinden: Houd een pen in de hand. Denk na over de nieuwe gewoonten die je wilt creëren of die je over een paar jaar in je leven wilt integreren. Evalueer uw leven; bent u het beste dat u kunt zijn? Neem dan twee pennen en schrijf alle nieuwe gewoonten op die je nu in je leven wilt creëren.

5. Haal je ego uit je leven: Houd een pen in de hand. Denk aan de dingen die je over jezelf weet die anderen niet weten. Die dingen waarvan je denkt dat ze een geschenk en kostbaar zijn. Voorbeelden. Ik weet nog dat ik als kind nooit had gedacht dat ik een vriendin kon krijgen. Ik had nooit gedacht dat mijn ouders niet echt van elkaar hielden.

Lees meer

Life Coach