Hoe om te gaan met depressie?

april 9, 2022 0 Door editor

Ik heb veel geschreven over het nemen van controle over je leven en het opzetten van een steungroep voor ADHD-patiënten. Ik zou echter dit aspect van ons leven willen afwegen: is het mogelijk dat een onevenwichtige hersenchemie, slechte voeding en het gebrek aan adequate Omega 3-vetzuren een impact kunnen hebben op ons vermogen tot stemmingsstoornissen? Het antwoord groeit in een stroomversnelling, maar het heeft uw hulp nodig. We lijken een zware emotionele prijs te betalen in dit land – mentale en fysieke ziekte. De link tussen de hersenen en het lichaam is nu misschien duidelijker dan ooit.

Neem het geval van depressie – een typisch Amerikaanse ziekte. Op dit moment zijn er serieuze debatten in Washington over voorgeschreven medicijnen en geestelijke gezondheidsproblemen. Mensen die pleiten voor versterkende antidepressiva stellen dat mensen met een depressie niet reageren op behandeling. Degenen die pleiten voor voortzetting van de behandeling door het aantal antidepressiva te verhogen, zijn van mening dat mensen met een depressie op de behandeling hebben gereageerd. Dus wat is er aan de hand? Mensen met een depressie hebben een abnormaal niveau van een van de verschillende neurotransmitters. De meest voorkomende vorm van depressie staat bekend als "ipolaire depressie". Mannen tussen de achttien en vijfendertig worden het vaakst getroffen door stemmingsstoornissen. Ook hebben Amerikaanse vrouwen een hogere mate van depressie dan mannen. In Europa zijn de aantallen veel minder.

bipolaire depressie lijkt verband te houden met iemands stressniveaus. Stress produceert chemicaliën in de hersenen, waaronder serotonine en noradrenaline, de hormonen die de stemming reguleren. Wanneer een persoon moeite heeft met het omgaan met alledaagse eisen, zoals het nemen van beslissingen of het aangaan van sociale interactie, is de kans groter dat hij in een depressieve episode terechtkomt. Serotonine wordt onstabieler en mensen met een bipolaire depressie worden steeds depressiever. Terwijl mannen ook last hebben van depressies, is het bijna altijd dit type depressie.

Om depressie te bestrijden, schrijven artsen daarom vaak anticonvulsiva voor, die de zenuwimpulsen die de symptomen van depressie veroorzaken, kunnen vertragen of stoppen. Dit geneest de ziekte echter niet. Wat de persoon nodig heeft, is een meer evenwichtige emotionele toestand. Beweging, begeleiding en ontspanning kunnen helpen. Vaak is het beste medicijn gewoon een verandering van levensstijl. Voor de persoon met een bipolaire depressie kan een levensverandering de ultieme hulp zijn. In contact blijven met een goede vriend of familielid kan nuttig zijn, omdat ze je kunnen helpen je aan te passen aan veranderingen in je leven en je steunkring uit te breiden.

Het is absoluut noodzakelijk dat familie en vrienden de symptomen van depressie ook begrijpen. De persoon met een bipolaire depressie kan je niet vertellen wanneer ze depressief zijn, net zoals degenen die de ziekte niet hebben. Helaas kunnen de symptomen van depressie beschamend zijn en zelfs voorkomen dat iemand samenwoont met de persoon van wie hij houdt. Wanneer iemand ervoor kiest om alleen te wonen, moeten ze open kunnen zijn over hun depressie. Er zijn veel bronnen beschikbaar om de hulp te krijgen die u nodig hebt. recessieve ondersteuning van de mantelzorger is de sleutel. Iemand hebben met wie je kunt praten en op kunt leunen als je je gestrest of verdrietig voelt, zal de effecten van psychische aandoeningen aanzienlijk verminderen. Hulp krijgen van een gerenommeerde organisatie zal ervoor zorgen dat u zorgt voor de emotionele behoeften die u heeft in plaats van uw toestand uw leven te laten verminderen.