Wat doet revalidatie voor brandwondenslachtoffers?

juni 1, 2021 0 Door editor

Wat houdt revalidatie voor brandwondenslachtoffers in?

In de 70 jaar sinds in Zweden met de eerste revalidatiesessies voor slachtoffers van brandwonden is begonnen, zijn de techniek en de therapie getest en hebben zij bewezen efficiënt en doeltreffend te zijn. Wat de therapie doet is de slachtoffers helpen kracht en sterkte te winnen. De slachtoffers worden geholpen in hun pogingen om hun conditie terug te krijgen. Elk brandwondenslachtoffer kan gedurende de eerste drie maanden na het brandwondenletsel hulp krijgen van een professionele therapeut. Voor degenen die extra energie nodig hebben, vooral na de operatie of brandwonden, zijn de sessies nog nuttiger.

Wat kunt u van de therapie verwachten?

Wanneer u uiteindelijk besluit om te gaan revalideren, is het eerste wat u moet doen een individuele evaluatie van u laten maken. De therapie vindt niet slechts één of twee keer per week plaats, maar er moeten regelmatig bijeenkomsten en besprekingen plaatsvinden na de sessies om uw vooruitgang te bespreken. Een goed behandelingsplan. De meeste mensen die brandwonden oplopen herstellen volledig, degenen die dat niet kunnen worden geholpen door toegewijde therapeuten tijdens de revalidatie. Het andere wat u moet doen als onderdeel van het behandelplan is uzelf lichamelijk laten evalueren. U kunt een uitgebreid lichamelijk onderzoek verwachten om uw lichamelijke conditie te meten, zelfs als u denkt dat u zich niet veel inspant, omdat de intensiteit van het lichamelijk onderzoek hoger kan zijn.

Dieterman’s Dieet Tijdens de revalidatie leert u meer over uw voorgeschreven dieet en leert u hoe u uw energieniveaus kunt beheren, ook gaan veel mensen naar fysiotherapie voor hun revalidatie proces. Eet meer vezelrijk voedsel zoals volkorenproducten, fruit en groenten. Verminder de hoeveelheid vette voedingsmiddelen en accepteer het feit dat u niet bij elke maaltijd dezelfde hoeveelheid voedsel kunt nuttigen. Begin te genieten van maaltijden die lichter zijn en hoop dat uw buik na enkele weken verbetert. Meer dan waarschijnlijk zult u het advies krijgen om de eetbuien te laten varen en meer van de lichtere maaltijden te omarmen.

Lees meer:
Dry needling Den Bosch