Massage Therapie

mei 15, 2021 0 Door editor

Massagetherapie is het stimuleren van de functie van elke vezel in een spier, het verwijderen van afvalstoffen en het leveren van voeding aan de spiervezels.

Massagetherapie, of manuele therapie, kan worden ondersteund door elektrische stimulatie, reflexologie en gerichte echografie. Manuele therapie kan worden beschouwd als een aanvulling op manipulatie van de wervelkolom voor pijnvermindering, verbetering van de doorbloeding en vermindering van lumbale overbelasting en pijn. Manuele therapietechnieken verschillen van conventionele manipulatie, waarbij naar het lichaam wordt geluisterd, met de handen wordt gevoeld om reflexen en ergo-reflexen op te sporen. Sommige massagetherapeuten gebruiken een gerichte ultrasone therapie en neuromusculaire massagetechnieken, waarbij het lichaam met de handen wordt bewerkt en ultrasone trillingen worden gebruikt om motorische punten te triggeren.

In Nederland wordt massagetherapie gegeven door privé met lessen door massagetherapeuten. De cursus voor massagetherapeuten bestaat uit een praktijkmodule met rollenspelactiviteiten om de technieken te oefenen. Tijdens de cursus wordt als aanvulling het massage therapeutisch lesmateriaal gebruikt om stap voor stap de Oorzaken en Moeilijkheden van massagetherapie gedemonstreerd. Dieet, energieën, gezondheid en vrije tijd, kinesiologie en massagetherapie. Tijdens de cursus worden de massagetherapeuten getest en getraind op de oorzaak en moeilijkheden van massagetherapie.

Massagetherapie wordt nu algemeen aanvaard als een effectieve aanvulling op fysiotherapie. Massagetherapeuten spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de bijwerkingen van benzodiazepinen bij fysiotherapeuten, vooral bij kwetsbare volwassen patiënten. Bovendien heeft onderzoek naar stressprotocollen voor het autonome zenuwstelsel, massagetherapie, de effectiviteit ervan bij de behandeling van fibromyalgie aangetoond.

Massagetherapie houdt in dat er wordt gewerkt met het natuurlijke vermogen van het lichaam om ongemak, pijn en ongemak te bevorderen, om ontspanning te bevorderen, spieren te versterken, houdingsfouten te corrigeren, ontstekingen te verminderen en het genezingsproces te versnellen. Tijdens de behandeling van de massagetherapeut kunnen sommige van zijn of haar activiteiten worden gebruikt die de patiënt niet in staat stellen zich volledig te ontspannen, zoals bi passeren, zich concentreren op het gezicht of de nek, de rest van het lichaam masseren of alleen op bepaalde punten druk uitoefenen. Afhankelijk van de toestand van de patiënt past de massagetherapeut warmte of koude toe om de bloedstroom te stimuleren, de circulatie te verhogen en spierspanning weg te nemen. Massagetherapeuten controleren ook de vitale functies, zoals temperatuur, bloeddruk en hartslag.

In de Verenigde Staten waren de drie grootste uitgavenposten in de gezondheidszorg massagetherapie, fysiotherapie en revalidatie. De uitgaven van 12,3 miljard dollar voor deze 3 gebieden waren bijna even hoog als die voor PPH (Physicians Preventive Medicine). Men schat echter dat massagetherapie en fysiotherapie zowel op korte als op lange termijn voordelen hebben voor de patiënten.

Van massagetherapie is bekend dat het pijn kan verlichten, vooral bij patiënten die een ongeluk hebben gehad of die tijdens de behandeling een ongeluk hebben gehad. Er is ook onderzoek gedaan naar de vraag of massagetherapie een effectieve behandeling kan zijn voor bepaalde fobieën.

Sommige van de massagetherapietechnieken kunnen als zelfzorg worden beschouwd, wat betekent dat zij inhouden dat de patiënt zelfverbetering bij de behandeling uitvoert. Bijvoorbeeld, de zelf verbeterende poliklinische bezoeken patiënten bereiken door het maken van de massage therapeut en arts een aantal van de bezoeken met de patiënt die neuzen zijn gedroogd. Tijdens de poliklinische, de massage therapeut masseert de borst, armen, buik, en de zijkanten.

De 3 extra mijl massage wordt gedaan door de massage therapeut die meestal staand en leunend naar achteren om de massage machine te laten werken. De staande positie is soms de leunende positie, hoewel, in sommige massage therapie machines, de technicus verkiest om de machine in een zittende positie te zetten. Na de massage droogt de masseuse de massageplaats af, eventueel met een stofdoek. De droger of handdoek kan ook worden gebruikt voor de massage, als goed.

De therapeut brengt een beetje glijmiddel aan op het massage-instrument of de handen voor gebruik. De randen of schijven van de handen smeren terwijl ze over het behaarde oppervlak glijden. Zonder het smeermiddel manifesteert de extractie zich bijna uitsluitend via de handen of over de bovenrug of schouders. De SPF-8% SPF sunless tanning lotion van Fluidimnot Pharma is een alternatief product, dat kortstondig SPF-bescherming biedt, maar geen SPF heeft. Het smeersel biedt een lichte roodheidversterking. SPF 8% heroine sunless tan lotion biedt UVA- en UVB-bescherming.

Mensen met ischias kunnen troost vinden in het feit dat veel soorten massage worden beschouwd als onderdeel van een techniek of kunst die hun glans en gezondheid kan terugbrengen.

Lees meer:
Massage Amstelveen
Massagetherapie
Sportmassage Amstelveen