Klankschalen

juni 1, 2021 0 Door editor

Vreedzaamheid is de enige staat van bestaan. Je bent in dit moment geboren met een vreugde die te groot lijkt om te bevatten. En toch ben je hier op aarde. Je probeert een manier te vinden om in die staat te zijn, om dat gevoel weer te kennen. Je hebt een manier.

Je bent luidruchtig, gespannen. Is dit wat je jezelf geprogrammeerd hebt om te voelen? Niet voor lang, misschien een korte tijd.

De eerste reden waarom je je geest van vuur, van stress, op vrede wilt brengen, is zodat je, zoals zoveel mensen, kunt genieten van de gemakkelijke kant van het leven. En dat is niet moeilijk te bereiken, vooral als je de klankschalen-meditatie volgt. Het bouwt je bewustzijn op naar dingen die echt belangrijk zijn. En je bewustzijn leidt je altijd de weg naar die perfecte keuze die niet de mijne is, maar de perfecte keuze voor dit moment. En dat kan vrede brengen in je geest.

Kleine zinnetjes gesproken in een of andere maat van klank die alles overgeven wat belangrijk is en aandacht vraagt, veroorzaakt door emotie of onzekerheid of wat dan ook. Of een lied aan de andere kant, gewoon een paar muzieknoten die ritmisch in de oren vallen.

De geest kan te veel doorgaan, en de gedachten kunnen rond en rond gaan, nooit dichter komend bij wat ik werkelijk ben, en dat is waar het zingen van klankschalen meditatief komt. Het vergt gedachten die ons gecentreerd houden in wat we hier te doen hebben en er de juiste balans van aandacht en geloof aan geven, waarbij we de gevoelens toelaten en ze laten uitvloeien en nog wat meer uitvloeien. En als er een soort verschil lijkt te ontstaan, ook al is het geen perfecte harmonie, dan is het een manier om dat spontane gevoel van die lichtheid die we allemaal hebben naast die gelukzalige vrede die ons gewoon in de schoot valt, in stand te houden.

De sleutel is om gewoon te ademen in dat gevoel. Als het denken stopt, en de geest stopt met kletsen, ga dan terug in dat gevoel. Ontspan je en geniet van de glimlach op je gezicht, de warme gêne dat iemand je in de steek heeft gelaten voor al die mensen die

Lees meer:
Diepe ontspanning