Hoe vind je je innerlijke rust?

juni 2, 2021 0 Door editor

Hoog sensitieve personen

Goed en gezond zijn met een HSP is zeker mogelijk, maar het vereist vaak dat je wat heling bij jezelf doet. Therapie zal je helpen om meer balans te vinden in je leven en je creatieve leven.

Blijf gezond, vermijd emotionele pijn en stress! Doe dingen die je niet van streek maken. Het sleutelwoord hier is, “doen” niet “moeten” doen – het zal je erg gedesoriënteerd maken en kan een emotioneel gat creëren. Leer uw lichaam goed te beheersen. Alles wat u goed doet, kunt u op iemand anders toepassen. Je kunt het echt doen, en het goed doen. Excuseer je ongemak, verwarring, of het gevoel dat je je beste vriend gek maakt door dit te doen. Laat de bezorgdheid over de stemmingen, het gedrag, de gedachten of de afhankelijkheid van een partner los. Je kunt mensen steunen, terwijl je ze zichzelf laat zijn.

– Als genezer is hier een oefening om beter voorbereid te zijn om andere gevoelige en creatieve mensen te behandelen. Je kunt bij jezelf beginnen door te vragen en te accepteren:

Ben jij een gevoelig persoon?

– Heeft je gevoeligheid een plaats in het creatieve schema der dingen?

– Heb jij ook het gevoel dat je je eigen lot hebt?

– Heb je iets in het bijzonder gevoeld dat niet gezond of nuttig is?

– Merk je dat je misschien meer steun nodig hebt dan je geeft?

– Krijg terug wat je uitgeeft en zorg ervoor dat je lief bent voor jezelf.

– De therapeut heeft geen tijd, of misschien zelfs de emotionele capaciteit. Concentreer je op het voelen van je ware gevoelens voordat je therapie geeft. Het is belangrijk om uw eigen innerlijke vrede zo diep mogelijk te ervaren en te danken dat u mentaal meer en anders bent. Leer anderen de volle aandacht te geven wanneer u dit voor uzelf tracht te doen.

Lees meer:
Wat is hsp
Hoogsensitief persoon