Hoe valpartijen te voorkomen

juni 1, 2021 0 Door editor

Een van uw grootste zorgen en zorgen over valpreventie bij ouderen is het feit dat veel ouderen problemen hebben met hun mobiliteit, die nog verder in het gedrang kunnen komen door het toegenomen gebruik van mobiliteitshulpmiddelen als grijprelingen, handgrepen, lichtgewicht verstelbare bedden en bredere deuropeningen.

Een andere reden voor de toename van het aantal valpartijen is het feit dat ouderen een groter risico lopen op letsels aan de bovenste ledematen, zoals heupfracturen, breuken in het gezicht, lumbaal letsel en verbrijzelde krachtreacties. Als de val een heupfractuur tot gevolg zou kunnen hebben, zou dat een doodvonnis zijn. Daarom is het zo belangrijk om in de gaten te houden wat uw dierbaren doen en hoe zij dat doen. Zorg ervoor dat zij de juiste producten gebruiken en dat zij de dingen gebruiken die zij geacht worden te gebruiken.

Deze tips zullen ervoor zorgen dat uw dierbare veilig en gezond achterblijft en zijn of haar waardigheid zal behouden.

Zorg ervoor dat er, indien nodig, iemand in de buurt is voor hulp. Als deze persoon er niet kan zijn, zoek dan een contactpersoon voor noodgevallen die ook kan reageren op uw noodbehoeften. Als uw dierbare niet in staat is het bed of het beddengoed te verlaten, zoek dan een manier om de stoel of het bed in een staande positie te dwingen, zodat hij of zij kan opstaan.

Veel valpartijen kunnen worden voorkomen door de juiste huishoudelijke producten en apparaten met pensioen te gebruiken. Zorg ervoor dat ze niet overbelast worden of in een extreme positie worden geplaatst waar ze niet veilig zijn. Controleer de veiligheidsnormen van de producten die zij gebruiken.

Zorg ervoor dat uw dierbare de juiste maat en grootte van de badkamer handgrepen gebruikt om de kans op een blessure te minimaliseren. Er moet ongeveer 13 inch of beter zijn als ze mobiliteitsproblemen hebben en zeker meer als ze een beperkt bereik van de beweging hebben. De bedhekken moeten zeker hoog genoeg zijn voor hun comfort en breed genoeg om er bij te kunnen als ze op het bed liggen. De bedhekken in de badkamer moeten ook breed genoeg zijn voor voldoende veiligheid. Installeer een douchekussen voor het geval ze moeten opstaan en lopen. U kunt zelfs zo’n hulpmiddel voor de toiletbril aanschaffen. volgens de fysiotherapie is het belangrijk dat er aandacht is voor valpreventie omdat ook zei zien dat er steeds meer patiënten komen na een valpartij.

Controleer samen met de arts of de hulp die uw dierbare nodig heeft, geschikt is voor wat hij of zij krijgt en meet dit ook af. Zorg ervoor dat uw dierbare nog in staat is om te bewegen.

Nog meer, neem een “oude school” arts die geen arts is en echt luistert naar wat de patiënt zegt voor stappen om vallen te voorkomen die kunnen worden vermeden.

Ouderwetse medische bedrijven die niet beschikten over de technologie van toen Columbine, of Katrina hadden zeer weinig valpreventie programma’s om problemen met vallen aan te pakken. Dit is niet hetzelfde als zeggen dat je zonder medische hulp moet vallen, het is de nodige stappen ondernemen om vallen te voorkomen, dan als en wanneer ze zich voordoen. Het is beter om veilig te zijn dan spijt te hebben.

Lees meer:
Shockwave therapie