Hoe de Klankschaal Meditatie je dichter bij je richtlijnen kan brengen

maart 24, 2022 0 Door editor

Klankschalen meditatie

Zelf vind ik dat klankschalen meditatie is een van de oudste praktijken op het gebied van stressverlichting en gezondheid. In feite bestaat het al zo lang als muziek. De klankschaaltechniek houdt in dat je herhaaldelijk hoest in een met warm water gevulde beker terwijl je luistert naar rustgevende instrumentale muziek (meestal jazz of klassiek). De volgende stap is dan om dat medicijn rond je lichaam en intuïtief de oorsprong van je stress. Awww . . . Dus dit zorgt ervoor dat er een beetje stress vrijkomt in mijn darmen? Zomaar? Het is bijna voorbij? Het is oke! Ik weet hoe je bent! Je denkt waarschijnlijk, “Dus welke methode is beter voor mij? Het drinken of het zingen?” Nou, het hoeft niet allebei te zijn! Laten we eerst eens uitpakken waarom je de klankschaal meditatie en de voordelen ervan moet leren.

De klankschaaltechniek is een van de oudste methoden om stress te verlichten.

Deze techniek is eigenlijk een van de oudste meditatietechnieken, die al duizenden jaren door de oude Indianen wordt gebruikt. Voor het ongetrainde oog ziet het er misschien uit als een glamoureuze manier om te ontspannen en tot rust te komen. Maar de waarheid is dat het een zeer effectieve methode is om stress los te laten en je gezondheid te beheersen. Het is al duizenden jaren oud en wordt vandaag de dag nog steeds beoefend.

Het is een geweldige manier om te ontspannen na een lange dag.

Deze techniek is geweldig voor zowel op het werk als thuis. Het is zo ontspannend dat het je zelfs kan helpen om je crisis en wat er in je wereld gebeurt te vergeten. Veel mensen merken zelfs dat deze techniek hen helpt beter te slapen, wakker te worden uit een slechte nachtrust en de volgende dag geconcentreerd en georganiseerd te blijven.

Het bestaat al duizenden jaren.

Ook deze techniek is eigenlijk al heel oud en wordt al duizenden jaren beoefend. Meditatie is terug te voeren tot India, meer dan 3000 jaar geleden, en wordt nog steeds beoefend. Het wordt vandaag de dag nog steeds onderwezen door westerse spirituele leiders.

De volgende stap is om dat medicijn in je lichaam te krijgen en de bron van je stress te vinden.

Nogmaals, dit is waar de techniek op gebaseerd is. Het is gebaseerd op de theorie dat als we gifstoffen uit ons lichaam vrijlaten, ze vrijkomen in de lucht en de zee. Als deze gifstoffen vrijkomen in de zee, kunnen ze honderden kilometers afleggen voordat ze in de atmosfeer terechtkomen. Dit is waar de drink- of de klankschaaltechniek in het spel komt.

De volgende stap is om uit te zoeken wat je stress veroorzaakte en dat inzicht als leidraad te gebruiken.

Dit is waar de drink- of de klankschaaltechniek in het spel komt. Je hebt er waarschijnlijk nog niet eerder zo over nagedacht, maar als je gestrest bent of ongelukkig met iets in je leven, kun je het gevoel hebben dat je brandjes moet blussen. Je kunt ook het gevoel hebben dat je andere negatieve invloeden (zoals negatieve vibes) moet doven die uit die situatie voortkomen.

Welke methode is het beste voor jou?

Dit is echt de enige manier om het te benaderen. Je zult moeten uitzoeken wat het beste werkt voor jou en je leven. Door te leren brandjes te blussen, negatieve invloeden te blussen en inzichten te doven, zult u beter in staat zijn om te gaan met stress en de vele uitdagingen van het leven. Het zal je ook helpen begrijpen hoe je effectiever met de situatie om kunt gaan als je onder druk staat. De drink- of de klankschaaltechniek zal je helpen ontspannen, je brein leegmaken en je emoties onder controle krijgen. De Key ofurgans methode zal je helpen helderheid en focus te vinden. De gecontroleerde loslaatmeditatie zal je helpen rust te vinden in een zeer stressvolle situatie.

Kortom

Zoals je aan de bovenstaande lijst kunt zien, is dit geen gemakkelijke techniek om te leren. Het vergt oefening en veel toewijding, maar als je het eenmaal doorhebt, is het absoluut de moeite waard. Deze techniek is ongeveer net zo effectief als een slok water kan zijn in het verlichten van je stress en het kalmeren van je geest. Het maakt niet uit of je huisvrouw bent of een zakenman, als je meer uit het leven wilt halen, moet je manieren vinden om je gedachten te kalmeren. De eerste manier is te beginnen met het opzetten van een koude, kalme stem. Sluit vervolgens uw ogen en stel u uw stem voor alsof hij wordt gezongen, in plaats van alsof hij wordt voorgelezen. Dit is de “eerste stap” om je geest en lichaam te kalmeren. Je kunt dit oefenen in je vrije tijd, of wanneer je tijd hebt.