Gewichtsverlies

september 28, 2021 0 Door editor

Voedingscoach Breda

Telkens als ze iets nieuws beginnen in hun leven, gaan de eerste paar weken, maanden of jaren langzaam voorbij. Je blijft hetzelfde doen, maar het wordt moeilijker en moeilijker om het nieuwe te blijven doen, tot je uiteindelijk moe wordt en tegen de muur staat en stopt. Dan is het tijd om terug te gaan naar je oude routine, met een nieuwe routine die bestaat uit eten wat je wilt en het vergeten. Ja, je krijgt betere resultaten tijdens de eerste of tweede week van het doen van het, het ding dat je weegt dan lijkt te worden gemakkelijker en gemakkelijker te doen. Alles lijkt geweldig te gaan, je verliest gewicht en gaat langzaam richting je gewichtsverlies doel. Dan stopt het gewichtsverlies, je dieet is te beperkend geweest en werkt niet meer, je wordt het beu om het te volgen en de kilo’s vallen er niet meer af. Dit kan je moraal echt naar beneden halen, je raakt gefrustreerd, geeft het vaak op, of stopt er gewoon helemaal mee.

U bent er zeker van dat elk probleem kan worden opgelost, maar u kunt er maar niet achter komen waarom het niet lukt. Het specifieke voedingsprobleem is van de ene op de andere dag ontstaan en er zijn geen onmiddellijke oplossingen. Daar is een heel goede reden voor – je eet niet de juiste balans van de juiste voedingscoach, op het juiste moment. U eet waarschijnlijk veel te veel van het ene voedsel, veel te weinig van het andere en zelfs op het verkeerde moment. Ons lichaam vertelt ons wat het echt nodig heeft, maar zolang het geen specifieke instructies krijgt over wat en wanneer je moet eten, eet je waarschijnlijk veel te veel van een goed voedingsmiddel, waardoor je nog steeds een hongerig en ondervoed gevoel hebt. Dit geldt vooral voor de meeste lijners, maar kan gepaard gaan met vervelende hoofdpijn en een algemeen gevoel van vermoeidheid.

Goede voeding heeft alles te maken met evenwicht. U zult een reeks verschillende voedingsmiddelen moeten eten. De stofwisseling beïnvloedt hoeveel je van een bepaalde voedingsgroep moet eten, hoeveel van een andere voedingsgroep en de juiste verhouding tussen de verschillende voedingsmiddelen die je in je dieet moet opnemen. Goede voeding is een voortdurend probleem, ons lichaam weet niet wat goed voor het is en het weet niet wat het met het voedsel moet doen en het zal je niet laten eten wat het denkt dat je niet zou moeten eten. Dus je moet gehoorzamen aan elke instructie en als je dat niet doet, bereid je jezelf voor op een ramp. Heb je je ooit afgevraagd waarom je aan het begin van een dieet snel een bepaalde hoeveelheid gewicht verliest, hoe het komt dat je niet doorgaat met afvallen. Nou, dat komt omdat je metabolisme snel en efficiënt is, het is alleen niet zo snel als het metabolisme van iemand die dunner is. Je eet een andere hoeveelheid calorieën, een andere verhouding van voedingsmiddelen en je lichaam weet niet wat het met deze voedingsmiddelen moet doen. Als je het de verkeerde informatie geeft zal het de calorieën opslaan als vet, dus zal het constant proberen om je te vertellen dat er iets mis is. Het goede nieuws is dat er een voedingsprogramma bestaat dat je het juiste leert en voor je het weet begin je daadwerkelijk gewicht te verliezen, als je eenmaal weet wat je moet eten en wat je niet moet eten.

Het andere is dat je moet weten wanneer je wat moet eten. Sommige voedingsmiddelen zijn voor stofwisselingsfuncties tijdens lichamelijke activiteit of ze kunnen de absorptie van andere calorieën vertragen. Het eten van een ochtendmaaltijd met magere eiwitten, een uur of twee na het sporten en het innemen van een multivitamine zou de meest effectieve tijd zijn om te eten. Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid eiwitten en bepaalde andere vitaminen/mineralen eet om ervoor te zorgen dat uw lichaam gezond is. Dit is heel belangrijk en soms maken mensen de fout om niet te eten wanneer ze echt honger hebben, wees voorzichtig wanneer u dit advies niet opvolgt.