De vragenlijst barrière

juni 1, 2021 0 Door editor

Als u moeite heeft met slapen en/of een ander lichamelijk aspect van uw lichaam functioneert, kan er sprake zijn van een verstopping of vervorming van uw energetisch lichaam.

Energetische distress treedt op wanneer alle meridianen uit balans zijn, met als gevolg dat je energie uit balans is. Het helpt ook op geen enkele manier bij je gewone functioneren. Je kunt je een beetje gespannen voelen, of soms een beetje vreemd. Onderstaande vragenlijst helpt om meer inzicht te krijgen in je eigen energetische therapeut en de ‘v Capri’ energieën (waar energieën uit de hand en uit de pas kunnen lopen). Een ‘emotionele/spirituele read’ staat ook op deze pagina en heeft betrekking op je afstemming op je eigen persoonlijke mannelijke/vrouwelijke energieën. Dan is er een korte quiz over hoe goed u uw eigen ‘persoonlijk energetisch profiel’ deelt. Als je dit hebt ingevuld zul je een veel beter begrip hebben van je eigen energetisch systeem. Dit is essentieel voor veel van wat we doen als energiewerkers, evenals voor de therapeutische aspecten ervan. We kunnen dan gemakkelijk en voorzichtig werken met de blauwdruk van de onderliggende onevenwichtigheden.

Voor het voorbeeld van ‘angst’ hieronder ga ik een van de fysieke gebieden gebruiken voor dit verhaal om duidelijker voor je te zijn om te begrijpen wat er lichamelijk in je lichaam zou kunnen gebeuren. Het gaat er meer om hoe ‘wij’ functioneren dan wat er ‘met’ ons gebeurt.

Het gebied waar mijn cliënt over klaagde is de zonnevlecht. Helaas weten we in de ‘Situation Room’ waar de therapieën worden voorbereid niets over het fysieke lichaam en hoe de grotere energieniveaus werken in elk en ieder deel ervan. In werkelijkheid zouden we echter meer in detail kunnen treden over het eerste deel van waar de kwestie/het probleem zich voordoet. Wat gebeurt er in de maag of het maaggebied en hoe kan dit worden verwijderd uit de reflesxzone therapie.

Nou in dit verhaal houden we het voorlopig op de maagstreek.

Ons lichaam heeft een bovenste meridiaan systeem en een onderste meridiaan systeem. Pijnen veroorzaakt door een “cancel” of blokkade in één meridiaan systeem heeft invloed op het functioneren van het hele lichaamssysteem en natuurlijk hebben de effecten van ziekte en aandoeningen in dat systeem ook invloed op het hele lichaamssysteem. Als je je lichaam kunt zien als één groot systeem, dan kun je begrijpen waarom een zogenaamde reactie op iets in je lichaam invloed heeft op het hele systeem en dat de effecten ook in andere aspecten zichtbaar kunnen zijn.

Dus wat we in deze situatie kunnen doen is de bovengenoemde meridiaanbarrière (doorlaatbaar door transmutatie in een fijne driedimensionale ruimte) opruimen. Voornamelijk zuiver ik de energie door het belangrijkste chakra, het bovenste middelste chakra rond de maag. Mijn cliënt heeft een aantal pijnlijke trauma’s in de maag doorstaan en is niet in staat om de energie in dit gebied nu volledig te openen.

Mijn cliënt is uitgerust en voelt geen pijn meer. Na devoorbereiding en het openen van het energiesysteem is het heel typisch dat het een beetje ademruimte nodig heeft voordat het lichaam volledig is bijgekomen. Nu de stress is weggevallen kunnen we zachtjes de blokkades naar binnen brengen en weer opruimen.

Hoe harder en geconcentreerder de emotionele lading van het gepijnigde deel en de opgeslagen emoties in die meridiaan, hoe minder je de pijn kunt verlichten. Het is dus belangrijk dat je het meeste uit elke sessie haalt, ook al is het maar één sessie. Je zult in staat zijn helderder te denken binnen de basis van heldere en gefocuste energie, emotioneel en fysiek.

Lees meer:
EMDR Tilburg