Behandeling door fysiotherapeut

mei 24, 2021 0 Door editor

Wat moet u doen voordat u naar de fysiotherapeut gaat?

In tegenstelling tot doktersbezoeken, hoeft u geen afspraak te maken om de fysiotherapeut te zien. Aangezien therapie wordt beschouwd als een eindfasebehandeling voor revalidatie, kunt u slechts 15 minuten lang langskomen en daarna weer vertrekken.

Hoewel het primaire doel van een fysiotherapeut is u te helpen herstellen, kan de fysiotherapeut met u samenwerken om u geleidelijk weer activiteiten te laten doen die u wel kunt doen. Het kan zijn dat u hulp nodig heeft bij uw revalidatie. Het kan zijn dat u tijdens de revalidatie wordt geëvalueerd door middel van verschillende tests om de verbetering te meten.

Bij dit bezoek wil de therapeut misschien uw bewegingsbereik evalueren. Ook kan het zijn dat hij uw kracht, flexibiliteit en coördinatie wil evalueren. Coördinatie kan een belangrijke test voor u zijn om uw quadriceps, hamstring, gluteus maximus gebied, enz. te evalueren.

Zodra de therapeut uw lichamelijke toestand heeft geëvalueerd, kan hij voorstellen om verschillende bewegingsoefeningen te doen die voor u het meest nuttig zijn. Ook kan de therapeut u informeren over de juiste voeding, vitaminen, samen met andere aanbevelingen die gunstig zijn voor uw herstel.

Als u geen medicijnen nodig heeft, kan de fysiotherapeut u wat milde pijnmedicatie geven. Dit kan uw eerste bezoek aan de fysiotherapeut zijn en hij kan u uitleggen waarom hij een plan voor uw behandeling gaat opstellen. Ook kan het nodig zijn dat de therapeut, voordat hij de eerste fysiotherapiesessie met u doet, polstering gebruikt om u te beschermen tegen eventuele pijn die u tijdens de behandeling kunt hebben. wat ook kan helpen tegen de pijn is een door de fysiotherapeut uitgevoerde behandeling Dry needling.

Bij dit bezoek kan het zijn dat u gebruik moet maken van een hometrainer of andere soorten oefenapparatuur. Het kan ook zijn dat de fysiotherapeut u vraagt een aantal oppervlakkige ademhalingsoefeningen te doen. Het kan ook zijn dat u zich voor de sessie moet aankleden en dat u voor de sessie zelf een operatieschort moet dragen.

Na de sessie kan de fysiotherapeut aanbevelingen voor u doen, samen met het juiste dieet en voedingsadviezen. Hij kan ook met uw arts overleggen om de resultaten van uw behandelingen te bespreken. U moet ook een urinetest ondergaan om de aanwezigheid van bloed te controleren en mogelijk ondergaat u nog andere tests.

Sommige fysiotherapeuten kunnen u verschillende therapieën aanbieden waaruit u kunt kiezen, waaronder alle of enkele van de volgende hieronder beschreven opties.

Oefening

Gezond en verantwoordelijk

U kunt ook een afspraak maken met een professionele trainer om meer te weten te komen over andere therapieën dan fysiotherapie.

Ergotherapie en fysiotherapie

Dit kan bijvoorbeeld een reeks massagetherapiebehandelingen, acupunctuur, wraps en andere verschillende revalidatiebenaderingen van het getroffen gebied omvatten.

Rehabilitatieve behandeling

Sommige mensen kunnen baat hebben bij de diensten van een logopedist.

bezorgd over uw symptomen

gefrustreerd raken door gebrek aan resultaten

opgeven

beperkingen in uw bewegingen

onbekend raken met de oefeningen

het ongemak dat u voelt na een verwonding die u misschien niet aankunt

Weten wat iedereen van je doet

Weten hoe je je spieren moet bewegen

Blijvend volhardend

Een baan hebben waarbij lichamelijke inspanning nodig is, of boodschappen doen of ander werk doen waarbij men langere tijd moet zitten of staan.

Lees meer:
Shockwave therapie Rotterdam