10 manieren om uw rugpijn te verminderen

juni 1, 2021 0 Door editor

Vrouwen hebben meer kans op rugklachten dan mannen. Verklikkers: de pijn meestal enkele dagen na een menstruatie of na een voorbije zwangerschap. Oorzaak: slechte bloedcirculatie met zwakkere spieren en verminderde soepelheid tot gevolg.

1) Massage therapie in Den Bosch is zeer nuttig. Probeer elke spier apart te doen en te laten ontspannen met behulp van de triggerpoint techniek. b.v. de tweede teen moet hoger gestimuleerd worden terwijl de vierde teen lager gestimuleerd moet worden.

2) Flexibiliteitsoefeningen zijn zeer nuttig bij rugpijn. Wanneer u bijvoorbeeld de trap oploopt, moet u uw flexibiliteit niet tot het uiterste drijven, maar tegelijkertijd ook niet te laks zijn, u moet ontspannen zijn en in staat zijn om zonder al te veel inspanning naar de top te reiken. Vocht is erg belangrijk en probeer bij het afdalen van de trap niet tegen stoppen of triggers te stoten.

3) Begin de dag met een warming-up. Zorg ervoor dat je stretcht voordat je de dag begint. Yoga is een goede manier om op te warmen. Eenvoudige gewichten heffen kan ook helpen. Uw armen losjes op okselhoogte houden zou voldoende moeten zijn om de kernspieren in goede conditie te houden terwijl u wacht op uw training.

4) Als u zich op de dag voorbereidt, zorg er dan voor dat uw trainingskleren los en comfortabel zitten, en dat u andere kleren meeneemt voor het stretch-gedeelte van uw training. Zo vermindert u de kans op blessures tijdens uw sessie. Uw platte buikspieren, hamstring, rug en heupen, zijn vooral belangrijk om u te beschermen tegen blessures. Als u te veel hamer-krachtoefeningen doet voordat u aan de cardio begint, kan dit leiden tot spierverrekkingen, en de spieren zullen de belasting niet aankunnen.

5) Water drinken tijdens uw training. Probeer ervoor te zorgen dat u tijdens de training voldoende hebt gedronken, en neem een flesje water mee om te herstellen.

6) Zorg voor voldoende blootstelling aan de zon. Vitamine D is cruciaal voor een gezond lichaam. Of u nu in de zomer of in de winter traint, zorg ervoor dat uw huid voldoende aan de zon wordt blootgesteld, omdat de huid in de wintermaanden minder goed water opneemt.

7) Leer hoe u de intensiteit van uw cardiotraining kunt verminderen. Idealiter zou je het aantal herhalingen dat je doet van elke cardio sessie moeten beperken tot ongeveer 30. Dit zal de intensiteit van elke hartslag die in het bloed breekt verbeteren. Als u het goed doet, zal bij elke hartslag uw hartslag bijna een halve slag hoger zijn, en dit zal de calorieverbranding van uw oefening stimuleren. Als u het goed doet, moet u minstens 20 minuten kunnen hardlopen, 2-3/4 van uw maximale 20 minuten.

8) Leg uw cliënten tijdens uw Inleiding tot de Flexibiliteitsoefeningen uit waarom ze lenig moeten zijn. Bestaande lenige spieren, en hoe zowel rek- als weerstandstraining de lenigheid verbeteren.

9) Geniet van veel “hose down”. Uw cliënten moeten worden aangemoedigd om flexibel te blijven met behulp van constructieve druk, in plaats van constructieve afstraffing. Wees vriendelijk en flexibel voor elkaar. Als u niet begrijpt waarom iemand strakke hamstrings of strakke biceps heeft, is dat niet uw probleem.

10) Geef elke klant een realistisch doel. Zoals eerder besproken, kan overtraining spierproblemen veroorzaken, en overtraining zal uw fitnessresultaten verminderen. Zorg er dus voor dat je elke klant een realistisch doel stelt, bv. 10 pond afvallen.

11) Hiaat in de training. Als je in een consistente groove zit, en je mist een periode van twee weken, zul je winst missen. De winst van een gezonde periode van stoppen zal veel groter zijn dan de af en toe ontbrekende periode.

12) Bewaar het goede voor het laatst. Zorg ervoor dat je je lichaam goed behandelt voordat je besluit jezelf te trakteren op een last minute fitness boost.

13) Leer uw gezin erbij te betrekken. Als je een trainingspartner hebt, laat hem dan een paar sessies met je meedoen. Het wordt gemakkelijker om toegewijd te blijven als u bekende gezichten uitwisselt.

14) Vraag altijd professionele hulp. Personal trainers hebben veel meer ervaring dan u en kunnen u deskundig advies en begeleiding bieden bij uw fitnessreis.

Als u uw vooruitgang op dit gebied niet bijhoudt, zult u nooit echt weten of u vooruitgang boekt of dat u een plateau hebt bereikt. ook kunt u altijd naar de fysiotherapeut gaan.

Lees meer:
Fysiotherapie Den Bosch